maanantai 1. helmikuuta 2010

Sophie Kinsella - Himoshoppaajan vauva

"Mitä? Onko vauvan saaminen muutakin kuin tavaroiden ostamista?

Hupsu ja hurmaava tuhlari Becky Brandon on raskaana ja vinguttaa Visaa kahden edestä. Vaatiihan tulossa oleva vauva ehdottomasti viidet vaunut, kolmet sängyt, satoja haalareita, töppösiä ja kaikkea muuta ihanaa, mistä Beckyn on vaikea pitää näppinsä irti. Shoppailu kun parantaa aamupahoinvointia! Ja venyvimpiin varusteisiin voi sonnustautua myös itse.

Beckyn mielestä vatsassa potkivalle perilliselle kelpaa vain paras, joten hänen on perehdyttävä huolellisesti siihen, mikä on vauvatamineissa in ja out. Myös uuden kuuluisan synnytyslääkärin vastaanotolle Beckyn on päästävä. Tähtitohtori on kaunis, älykäs – ja Beckyn tsiljonäärimiehen Luken entinen tyttöystävä! Heillä taitaa olla edelleenkin keskenään jotain sutinaa… Onko siis Beckyn täydellinen elämä romahtamassa? Tuleeko hänestä kolmas pyörä avioliittonsa?"


***

Tää oli huomattavasti kehnompi ku aiemmat. Ennen sentään on noudatettu samaa kaavaa: Becky joutuu sotkuun ja vaikeuksiin ja kuin ihmeen kaupalla selvittää kaiken viime hetkellä. Mut tässä ei ollu yhtään samoja aineksia ku aikasemmissa. Tuntu että kirjailijalla on ollu vähän pakko kirjottaa lisää näitä vaikka idea on loppunut, koska yllätys yllätys: ne myy! Se on syy minkä takia niin paljon tänä päivänä raiskataan hyvää matskua ja potentiaalia, enkä nyt puhu pelkästään kirjallisuuden saralla. Mahiksia ei anneta enää luovalle taiteelle tai ideoille, kaikki täytyy pusertaa väkisin ku paine on niin kova joka suunnalta. Mutta, ei tää siis huono ollu, viihdyttävää peruskauraa mut tästä jäi puuttumaan olennainen, sielu tai sellanen "henki". Ja se kyl kieltämättä vähän harmittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti