Luetut:
1. Sophie Kinsella - Himoshoppaajan sisko
2. John Ajvide Lindqvist - Ystävät hämärän jälkeen
3. Virginia Woolf - Mrs. Dalloway
4. Lisa See - Lumikukka ja salainen viuhka
5. Arto Paasilinna - Jäniksen vuosi
6. Sophie Kinsella - Himoshoppaajan vauva
7. Michael Cunningham - Koti maailman laidalla
8. Janet Evanovich - Kahta kovemmin
9. Jane Austen - Northanger Abbey
10. Margaret Atwood - Oryx ja Crake
11. Khaled Hosseini - Tuhat loistavaa aurinkoa
12. José Saramago - Kertomus sokeudesta
13. Stephen King - The Girl Who Loved Tom Gordon
14. F.E. Sillanpää - Silja Nuorena nukkunut
15. Stephen King - Musta torni V: Callan sudet
16. Erlend Loe - Supernaiivi
17. Stieg Larsson - Pilvilinna joka romahti
18. Helen Walsh - Englantilainen tragedia
19. Sophie Kinsella - Muistatko minut?
20. Charles Dickens - Saiturin joulu
21. Arundhati Roy - Joutavuuksien jumala
Katsotut:
1 Aleksanteri, USA 2004
2 Final Destination 2, USA 2003
3 Kielletty intohimo, USA 1992
4 Waterworld, USA 1995
5 Vuohia tuijottavat miehet, USA 2009
6 Chloe, USA 2009
7 Avatar, USA 2009
8 - 8MM, USA 1999
9 Stir of Echoes, USA 1999
10 Les Misérables miniseries, Ranska/USA 1999
11 The Ghost Writer, USA 2010
12 Damage, USA 2009
13 Switchblade Romance, Ranska 2003
14 He's Just Not That Into You, USA 2009
15 Inception, USA 2010
16 The Night Listener, USA 2006
17 Scary Movie 4, USA 2006
18 Citizen Kane, USA 1941
19 Ghost Town, USA 2008
20 Idiocracy, USA 2006
21 Inglourious Basterds, USA 2009
22 Youth in Revolt, USA 2009
23 Hostel, USA 2005
***
Joo, elikkäs huimaa laskua edellisestä vuodesta, luettuja keräänty yhteensä vaivaset 21! Toisaalta voisin kirjottaa ite kirjan viime vuoden tapahtumista ja siitä kuinka rankkaa oli elää sen läpi, mut se tuskin kiinnostaa ketään, vähiten mua itteäni, joka selittäis sitä lukuinnon puutetta ja koko vuosi oli muutenkin stressin aikaa joka sit huipentu mahahaavaanki :)
Liekö muuten sattumaa että Stephen Kingin kirja oli järjestyksessään kolmastoista..
Mutta, mutta asiaan: Tuntuu, et oisin lukenu noi alkuvuoden teokset paljon pidemmän aikaa sitten, mut eihän niistä sit oo tuskin vuottakaan. Ehdottomasti suosikeiksi ja eniten listalta esiin nousevat teokset oli Koti maailman laidalla, Supernaiivi ja Muistatko minut? Jokanen on aivan omanlaisensa jos verrataan keskenään, mut jokanen kosketti tai liikutti tai muuten vaikutti voimakkaammin kuin muut. Kinsellalla on vaan niin hauska kerrontatapa tai sitte suomentaja on vaan niin hyvä. Supernaiivi oli jotenkin kovin sympaattinen ja palautti jollain tavalla sellasen lapsenomaisen suhtautumisen ympäröivään maailmaan.
Pettymyksistä mainittakoon Kertomus sokeudesta, Tuhat loistavaa aurinkoa ja Ystävät hämärän jälkee. Ja mainittakoon nyt ennen ku joku saa päähänsä haukkua mut, että odotukset oli niin korkeella ja sitä Hypetystä joka sit pilas ne viimisetki lukunautinnot. Ensinnäkin Hosseinin tarina on traaginen, mut taas kerran koko tyypistä on luotu joku jumala joka valottaa toisen kulttuurin pimeitä kohtia, mut mä näin siinä kaupallista nyyhkytarinaa ettei se muhun juurikaan suurta vaikutusta saanu aikaan. Ja voin kuvitella ja tiedänkin, että naisten elämä on vieläkin traagisempaa ja kamalampaa joissain toisessa tilanteessa, mutta ei niistä kohuta eikä niitä hypetetä.
Kertomus Sokeudesta oli kans yks jolle oli asetettu kovat hypetykset, mut mulle siinä ei ollu mitään uutta. Syy miks sitäkin hypetetään on se et "kun se on niin kamalaa". Joo, the story of my life, mut ei kukaan tuu hypettämään mua..
Leffoista ehdottomasti suurimman vaikutuksen teki Citizen Kane. Mä ihastuin Orson Wellesiin oitis ja luvun alla on nyt herran jonkinlainen elämäkerta, en tie mikskä sitä muuks vois kutsua kun teoksen nimi on This is Orson Welles. Muita hyvän tai jollain lailla ainakin hyvän vaikutuksen teki Ghost Town, Inglourious Basterds ja He's Just Not That In To You.
Toivon ainakin hartaasti ja vilpittömästi et tämä vuosi on parempi vuosi kaikin tavoin kuin edellinen, eikä se voi huonommaks mennäkään jos aina joka vuos tulee edeltäjäänsä parempi. Mut ainaki aloin saamaan jo lukuintoa tässä viime päivien aikana..
Siihen, ehtiikö/jaksaako keksittyä lukemiseen vaikuttaa tosiaan moni asia, ja vapaaehtoinen harrastushan tämä on!
VastaaPoistaTuo Sophie Kinsellan Muistatko minut? on tosiaan hauska, itse luin sen englanniksi! Jostain syystä Kinsellan kepeä tyylin on vedonnut minuun viime aikoina tosi paljon, nytkin on häneltä kaksi kirjaa odottamassa lukemista :).
Jännintä tässä on se, et mä koitin lukea Himoshoppaajan siskoa englanniks, mut siit ei tullu mitää. Mä ilmeisesti vaan tajuan paremmin ne jutut ja sarkastisuudet omalla äidinkielelläni. Ja se, et se ei ollu läheskää niin hyvä enkuks ku suomeks, mut varmaan just ton yllä olevan takia.. :) No, saman ilmiön huomasin noissa Evanovichin Stephanie Plum -kirjoissakin.
VastaaPoistaEi se määrä vaan laatu :) Mielenkiintoisia kirjoja olet lukenut.
VastaaPoista