sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Marian Keyes - Lucy Sullivan is getting married


"Lucy Sullivan is getting married. Or is she? Lucy doesn't even have a boyfriend but the tarot cards predict she will be walking up the aisle within a year. Lucy and her flatmates are appalled at the idea, then Lucy meets gorgeous, unreliable Gus."

***

Tuli nyt vihdoin ja viimein luettua tää loppuun. Hetken jo meinasin luovuttaa, mut hyvä etten sit kuitenkaan luovuttanu, koska vaikka tää oli vähän läpinäkyvä niin loppujen lopuks se oli ku olikin rakkaustarina. Välillä vähän raivostutti mut ehkä sen takia, ku samaistusin niin paljon, en vaan käsittäny tai nähny sitä. Parani kyl ehdottomasti loppua kohden, ja tuli tirskahdettuakin joissain kohdissa, oli hyviä kielikuvia ja kieltä oli käytetty erinomaisesti, ja helppolukuista englantia viel kaiken lisäks. Eli vähän monivivahteinen lukukokemus, mut silti hyvä etten jättäny kesken.

Henkilöistä sen verran, että ne oli mun mielestä hieman kärjistettyjä ja jotenkin niitten uskottavuus ei ollu kovin korkeella. Siis tietynlaisia henkilöitä siinä pitikin olla, tarinan teeman tai sanoman takia tai mä löysin niitä useampia. Oli alkoholismia ja alkoholistin läheisenä olemisesta, läheisriippuvuudesta, kämppäkaveruudesta ja ennen kaikkea parisuhteista ja kärjistetyistä henkilöhahmoista :) Joitain mainitakseni, yksinkertainen blondi, pinnallinen rahan perässä juoksija, ja sitte se läheisriippuvainen alkoholistin tytär.

Epilogi oli vähän kaukaa haettu. (Vaikee laittaa esimerkkiä, jossa ei paljastais kriittisesti juonta tai lopun tapahtumia.) Uskon, et jos sen olis kirjottanu kärsivällisyydellä niin se olis saattanu tuoda siihen uskottavuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti