keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Arto Paasilinna - Paratiisisaaren vangit

Etin koko netin läpi enkä löytäny takakannen tekstiä mistään, ja kävin sen kirjan jo kirjastoon palauttamassa aikasemmin tänään.. mutta mutta, enköhän mä pärjää.

Tää oli mielenkiintoista, kun oli jo lukenut Kärpästen herran, jossa myös haaksirikkoutuneet opettelivat elämään keskenään luonnon armoilla, mutta tällä kertaa spotlightissa oli niin suomalaisia, ruotsalaisia ku enkkulaisiakin, ja aikuisia. Oli terveyssisarta ja metsätyömiestä, mut se kenen näkökulmasta tarinaa kerrotaan on lehtimies. YK:n lentokone tekee pakkolaskun autiolle saarelle, jonka tarkotuksena oli viedä kehitysapua ja muuta ympäri kehittyviä maita, Intiaa yms.

Olihan siellä joitakin epäkohtia, mut niinkun aina huomaan miettiväni Paasilinnan kirjaa lukiessani et onkstoi mahdollista ja voikstoi oikeesti olla noin, eli mulla aina vähän hämärtyy mikä on faktaa ja mikä fiktiota, koska mulla on sellanen käsitys että perusasiat on faktoja tai ne perustuu faktoihin, kumoamattomiin tosiasioihin ja sitte se mitä sillä tehdään on mielikuvituksen tuotetta. Nyt mun mielenkiinnon herätti jääkaappi, viinanpoltto niillä raaka-aineilla, sauna.. nyt vaan muutamia esimerkkejä äkkiseltään.

Yks mikä oli huono, taas kerran: loppu. Se loppu jotenkin ihan töksähtäen, oikeestaa ilman minkäänlaisia selityksiä, mut toisaalta se olis voitu tehdä tahalleen A) joko haluttu estää turhaa jaarittelua tai B) se on jätetty lukijan pähkäiltäväksi.

Seuraavan olis vuorossa Paasilinnalta sit ilmeisesti Jäniksen vuosi. Sitä odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti