torstai 5. marraskuuta 2009

Elokuvat: Wallander ja Beck

Beck - Koston hinta (Hämndens pris) Ruotsi 2001
Ohjaus: Kjell Sundvall

Mä en pitäny tästä. Koko elokuva alkaa siitä kun pari kyttää tapetaa, ei ollu tarkotus mut hupsista. Ja sitä rataa. Ei kovin omaperänen juoni ja mä en henkilökohtasesti pidä siitä että tekijät on kuvattu, ellei se olennaisesti kuulu juoneen, mut tähän sitä ei oltu osattu laittaa. Ja jotenki se loppuki oli ihan plääh. "Ampukaa mut", "Oh, te ammuitte mut".

******

Wallander - Pilvilinna (Luftslottet) Ruotsi 2006
Ohjaus: Anders Engström

"Vanhus nostaa tililtään 20 miljoonaa kruunua käteisenä murisevien koirien kera. Hetkeä myöhemmin sekä vanhus että koirat löydetään kuolleina. Alkaa armoton ajojahti tappajien sekä rahojen löytämiseksi. Naapuria pidetään pääsyyllisenä kunnes hän ja hänen perheensä murhataan. Syyllisen etsiminen idyllisestä Soldalasta osoittautuu Wallanderille ja hänen kollegoilleen erittäin vaikeaksi tehtäväksi."

*
Katoin tän Beckin jälkee ja voin rauhassa todeta, että oli kyseessä hieman laadukkaampi juoni, vaikka yhdessä kohtauksessa kuvaajan peilikuva näkyikin. Siis ihan ruotsin kielen takiahan mä näitä kattelen ja samaten ranskankielisiä elokuvia, mut kyllä se on aina plussaa jos sattuu hyvä leffa osumaan kohalle. Tää innosti lukemaan Wallanderin tarinoita, vaikka kauheet angstit onki ollu ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti