maanantai 2. marraskuuta 2009

Bram Stoker - Dracula

"Vampyyrikirjallisuuden raamattu


Kreivi Draculan linnaa Transsilvaniassa asuttavat elävät kuolleet ja vartioivat kuun kelmeässä valossa ulvovat sudet, yön lapset. Kun vampyyrimonarkki matkustaa terrorisoimaan Lontoon asukkaita, hän joutuu taisteluun hyvän voimia vastaan. Kreivi jättää jälkeensä vertahyytävää kauhua, mutta myös lumoihinsa joutuneita ihmisparkoja.

Vuonna 1897 ilmestynyt Dracula on klassinen kauhuromaani ja kaikkien vampyyrikirjojen äiti, josta on tehty lukuisia elokuvaversioita."

***

Mä en nyt oikein tiedä pitäiskö tää kategorioida kauhuks vai klassikoks, joten kauhu it is. Alku oli tosi lupaava ja mielenkiintonen ja ehkä mua vähän häiritsi se, et mä näin koko ajan mielessäni Mel Brooksin parodialeffan silmissäni lukiessa. No mitäs pienistä. Mut puolenvälin jälkeen, huhheijaa, oksat pois. Ihan totta, siin ei tapahtunu yhtään mitään. Ei mitään. Ne lähtee jahtaamaan ja lahtaamaan sitä hiton kreiviä, mut ne vaan jahkaa eikä jahtaa. Ennen ku tyylii toisiks viimisimmällä sivulla, vuhuu, paha voitettu, mennään kotiin, jee, kaikki hyvin. Petyin jotenkin vaikka siis oli tosi loistava, eikä se huono nytkää ollu.. Täytyy jokasen ite koittaa miltä se maistuu, makuasioista kun ei voi kiistellä niin sanotusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti