tiistai 8. syyskuuta 2009

Stieg Larsson - The Girl with the Dragon Tattoo

"Forty years ago, Harriet Vanger disappeared off the secluded island owned and inhabited by the powerful Vanger family. There was no corpse, no witnesses, no evidence. But her uncle, Henrik, is convinced that she was murdered by someone from her own deeply dysfunctional Vanger clan. Disgraced journalist Mikael Blomqvist is hired to investigate."

***

Oisko pitäny laittaa suomenkielinen takakansiteksti (tai muu vastaava intro) lisäks? Enpä laittanu, koska luin tän englanniksi niin saapa introkin olla enkuks. Itse asiaan: kesti jonkun aikaa ennen ku "tottui" lukemaan enkkua, sanasto oli yllättävän helppoa, meikäläiselle siis. Vaikka kyseessä oli käännös niin kerronta oli aivan mahtavaa. Ajattelin monta kertaa miten joku voi suoltaa tällasta oikeesti. Ei voi ku ihailla. Ja itse juoni, tarina, se oli jo niin hyvin rakennettu ja aivan uskomatonta. Monesti mä etin lukiessa sellasta tietynlaista pinnallisuutta, mut tässä sitä ei ollu, siis mä ettimällä etin, enkä löytäny. Tää oli aikuisten satu, mysteeri jota oli kiva olla mukana ratkomassa, vaikka mulla meni vähän ihmiset sekasin ku oli välillä monta monta päivää niin etten lukenu lainkaan.

Mestariteos, ei voi muuta sanoo. Seuraava osa odottelee jo (enkuks) ja kolmas täytynee lukea varmaa suomeks, kun tuo ruotsinkielentaito ei oo ihan niin hyvin hallussa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti