sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Terry Pratchett - Magian väri

"Liikkeellä on äärettömän omalaatuinen retkue: täysin tumpelo velho, kirkasotsainen turisti, lohikäärme, matka-arkku joka kipittää kätevästi omilla jaloillaan... ja kaikki tämä jättiläismäisen kilpikonnan selässä."

***

No nyt on tutustuttu Terryyn. Heti aluks täytyy kyl sanoa et mitään aivot-narikkaan-luettavaa tää ei kyl oo. Meni jotkut kohdat vähän ohi ja muutenkin tuntu et oli kauheen sekava ja noin. Mut ymmärsin varmastikin ainakin pääpiirteittäin.

Tätä lukiessa tuli paljon erilaisia teoksia mieleen, ainaki Linnunradan käsikirja liftareille. Tässä oli jotain tosi samanhenkistä. Ja joitain muita teoksia, jotka on siis ilmestynyt tämän teoksen jälkeen kaikki. Liekö ollut inspiraationa vai mite..?

Kokonaisuudessaan (sen verran mitä ymmärsin) niin oli hyvä, mielenkiintoinen, ei liian ennalta-arvattava, millään muotoa. Vähän mietein et onko mussa jotain vikana ku mä en löytäny niin selkeästi sitä paljon puhuttua Pratchettin huumoria, mut kylhän mää sitä sieltä löysin, en niin hirveen paljon mut enemmän loppua kohti. Ihan piristävä teos, ja onneks en lähteny lukee enkuks, oli suomeks jo ihan tarpeeks vaikeuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti