maanantai 13. heinäkuuta 2009

C.S. Lewis - Narnia kaikki tarinat

Sain tämän ison paksun teoksen joululahjaksi, joka sisältää nimensä mukaisesti kaikki Narnia-kirjat siinä järjestyksessä kuin herra Lewis halusi ne luettavan.

Taikurin sisarenpoika
Tästä pidin eniten. Ehdoton suosikkini, tämä kertoo siitä, miten Narnia sai alkunsa ja miten se syntyi.

Velho ja leijona
Lieneekö se, että jotain on oppinu Narnioista vaikka melko hyvin olen säilynyt Narnian tarinoista tietämättömänä, mutta tästä en pitänyt ollenkaan. Oli se ihan kiva tarina, mutta ei vaan iskenyt.

Hevonen ja poika
Tästä pidin toiseksi eniten ellen yhtä paljon kuin tuosta Taikurin sisarenpojasta. Tarina oli mukaansatempaiseva ja erilainen kuin nämä muut. Tässä ei ollut Narnia niin suuressa osassa, jos lainkaan.

Prinssi Kaspian
Varmaan johtuu siitä Prinssi Kaspian -elokuvasta tai siitä saadusta mielikuvasta, mutta prinssi Kaspian ei herättäny minkäänlaista sympatiaa multa. Vähän jopa ehkä inhosinkin jollain lailla koko hahmoa.

Kaspianin matka maailman ääriin
Varmaan johtuu tuosta Kaspiania kohtaan tuntemastani.. no, tunteesta etten ollut kovin innostunut tätä lukemaan, mutta tässä tuli eräs hahmo, joka sai mielenkiintoni heräämään: Eustace. Ilkeä ja snobi poika joka muuttuu lohikäärmeeksi ja tarinan opetus on selkeä. Ihan kivaa luettavaa, vaikka vähän taisi mennä se loppu ohi, kun odotin vaan että koska tämä oikeen loppuu.

Hopeinen tuoli
ks. aikaisemmista kirjoituksista.

Narnian viimeinen taistelu
Tämä oli yllättävän mielenkiintoinen tarina, vaikka maailmanlopun elkeitä oli selvästi havaittavissa, samaten tämä Aslanin jumaluus-juttu, johon en jaksa perehtyä sen tarkemmin. Loppu oli imelä, mutta ei kai muuta voinut odottaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti