perjantai 24. heinäkuuta 2009

Hilja Valtonen - Vaimoke

"Lukkariperheen tyttösarjan nuorimmaiselle, hulivililuontoiselle Kirstille ei oikein koulu maita. Niinpä hänet toimitetaan naimisiin rikkaan agronomin Esko Latvan kanssa, joka aikoinaan on riijustellut kaikkia hänen sisariaankin. Tuloksena on kuitenkin vain nimellisavioliitto ja Kirstistä tulee pelkkä "vaimoke", jonka päämääränä on tehdä miehen elämä mahdollisimman ohdakkeiseksi. Tästä seuraa tietenkin tosi hiljavaltosmaisia metkuja ja kommelluksia, jotka sitten lopulta saavat asiat selviämään."

***

Noniin, nyt tuli tutustuttua sekä suomalaiseen että vanhempaan kirjallisuuteen. Tämä oli hyvin hauska ja pirteä teos. Mitään syvällisempää analyysia on turha vääntää, hyvää ajankuluksi ja sadepäivän ratoksi tämä on oikein oiva. Saatan tutustua enemmänkin Valtosen tuotantoon. Tämä ainakin vaikutti hyvin lupaavalta.

5 kommenttia:

 1. Mullakin on tuo kirja jossain hyllyn uumenissa, pitäisi lukea kun ehtii..

  VastaaPoista
 2. mä voin hyvin kuvitella minkälainen Suomi-filmi tästä on saatu aikaan.. ja toisaalta taas, en.. mutta mielenkiinnolla katsastan kun sellanen eteen kävelee.. tauno palo ja ansa ikonen, jee..

  VastaaPoista
 3. Oih, säkin vaihdoit blogin taustaa.. tää on ihana!

  VastaaPoista
 4. Joo, päätin vähän uudistaa aikani kuluks :) tän nimi on Lady in Black ja jotenki jollain lailla se kuvastaa mua.. onko se sitten hyvä vai huono asia.. en tiedä..

  VastaaPoista
 5. Ohhoh, enpä kyllä tiennyt.. Kiva kun kerroit, nyt odottaa innolla että pääsee lukemaan sitä :) Lainasin sen Turusta ;p

  VastaaPoista