sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Eksyin Jane Austenin maailmaan (Lost in Austen) Osa 1/4

En meinannu millään pystyä kattomaan loppuun. Ylinäyteltyä ja ärsyttävää näyttelemistä, ainakin pääosaesittäjän Ms Amanda Pricen, Mr Darcyn ja Mrs Bennettin osalta. Ei Elizabethissäkään kehuttavaa ollu, vaikka sitä nyt ei niin paljon näytettykään.

Ehkä tarkotuksena olikin "ylinäytellä". Eikös se kuulu näihin tämäntyyppisiin miljöihin ja tarinoihin? Silti, se otti pahasti silmään. Samoin ku melkein kaikki muu. Jos lähdetään siitä lähtökohdasta että koko asetelma alun alkaen oli naurettava, utopinen ja mahdoton, mutta antaisin pointsit jos sen ennakkokäsityksen pystyy muuttamaan hienovaraisesti todentuntuiseksi. Ehkä loppua kohden siinä alettiin onnistua.

Pointtina on se, että Ms Price tuli pahasti sotkemaan kirjan käänteet ja nyt yrittää epätoivoisesti muuttaa niitä takasin alkuperäistekstille uskollisiksi. Eikä kommelluksitta. Ja mikä alku ei olisi hankala? Täytyyhän nyt antaa mahdollisuus muuttaa käsityksiä ja katsoa toinenkin osa.

Plussat briteille ominaisesta omintakeisesta huumorista, jota nähtiin yllättävän paljon, mutta silti aivan liian vähän.

2 kommenttia:

 1. Voi höh, unohdin katsoa tämän..ilmeisesti en kuitenkaan menettänyt mitään!:D

  VIP-ihmisiä oli ihan kiva, mutta ei sen enempää. Ihan mukaansatempaava.. Olin juuri ennen sitä lukenut The devil wears Prada, ja VIP-ihmisissä oli ihan liikaa samankaltaisuuksia, ärsytti kun taas oli nainen joka päätyi työhön, joka aluksi ei edes kiinnostanut ja sitten kaikki olikin taas ihan hullunmyllyä.. Ei se ollut huono kirja, mutta ajoitukseni oli vain huono. Ja sen suomenkielisen painoksen etukansi oli aivan kammottavan ruma!

  Kärpästen herran luin yläasteella, joten en muista siitä kamalasti mitään.. Mutta se ei missään nimessä munkaan mielestä ollut niin ahdistava kuin odotin. En saanut siitä kauheasti mitään..pitäisi ehkä lukea uudestaan. Muistan kyllä ne sianteurastamiset ja nuotionpitämiset. Ootko katsonut siitä tehtyä leffaa?

  VastaaPoista
 2. Mul oli ihan sama fiilis.. en oikee tykänny VIP-ihmisistä just sen takii ku se oli liian edeltäjänsä jalanjälkiä seuraava.. uus työ, kaverit jää bla bla.. hämmentävää oli myös ne sen miessuhteet.. mä luulin et se tykkäs siitä yhestä tyypistä, mut sit se tykkäski siit toisesta ja se eka tyyppi paljastu homoks.. no, joo..

  ei, en oo nähny Kärpästen herroista tehtyä leffaa..

  VastaaPoista