sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Stephen King - Carrie

"Stephen Kingin läpimurtoromaani - tiivis ja tehokas!

Carrieta on sitten kiva kiusata - se on tuollainen ujo ja kömpelö, ei osaa edes kunnolla suuttua. Opettajat ovat tosi vittumaisia, kun sekaantuvat asiaan. Sen joutuu Carrie vielä maksamaan - järjestetään sille joku mahtava pila, niin että koko kaupunki saa nauraa.

Mutta eivätpä tiedä Carrien koulukaverit, kenen kanssa ovat tekemisissä. Carrie ei olekaan ihan tavallinen tyttö, vaikka siltä näyttää. Hänellä on hallussaan hyvin erikoinen kyky: pelkästään ajatuksen voimalla hän voi saada aikaan katastrofeja, muuttaa koko maailman painajaiseksi. Se on aivan erinomainen koston apuväline. Ja eräänä kauniina kevätiltana, josta on vähällä tulla hänen elämänsä onnellsin, hän päästää sen valloilleen..."

***
Edelleen pidän sanani siitä, että tämä mies osaa pitää tarinankertojan taidoillaan lukijansa, ainakin minut, lukemassa eteenpäin, vaikka silmiin sattuu ja särkee ja luomet painuvat väkisin kiinni. Kuitenkin, nukuin suurin piirtein puolessa välissä ja nyt luin sen loppuun. Ihmettelen edelleen tämän herran neroutta ja kykyä. Ihailuni sen kuin kasvaa, ja tarvitaan paljon että se vähenisi.

Itse tarinasta. Aloitin lukemaan joskus lapsena, noin 10-vuotiaana, ja enpä yhtään ihmettele, etten silloin ymmärtänyt mistä on kysymys ja mitä tapahtuu. Nyt tajuan miten nerokkaasti juoni ja tarina on punottu. Kirjoitustyyli ja rakenne on aivan omaa luokkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti