lauantai 18. heinäkuuta 2009

Richard Matheson - Olen legenda

"Robert Neville on maailman viimeinen ihminen, mutta yksin hän ei ole, sillä kaikki muut ihmiset ovat salaperäisesti muuttuneet vampyyreiksi. Neville puolustautuu verenhimoisia vihollisiaan vastaan linnoitetussa talossaan. Päiväsaikaan hän armottomasti saalistaa ja tuhoaa vampyyreita pyrkien samalla löytämään tieteellistä selitystä vampyyreiden olemassaoloon ja niihin liittyviin uskomuksiin. Mutta onko hän sittenkään niin yksin kuin kuvittelee? Olen legenda on sekä scifin että kauhun klassikko, voimakas kuvaus äärimmäisestä yksinäisyydestä maailmassa, jossa asuu pelkkiä hirviöitä. Sitä on luonnehdittu tärkeimmäksi vampyyriromaaniksi Bram Stokerin Draculan jälkeen."

***
Tää oli aikkast positiivinen yllätys. Tuntuu, että kun lukee niin paljon ku mitä nyt oon lukenu niin alkaa koko nautinto lukemisesta maistua puulta, mutta tämä.. En tiedä, ehkä oon lukenu niin paljon klassikoita, että odotin tästäkin jotain sellasta. Tämä ei ollut "tavallinen" klassikko, vaikka kirjotettu joskus 50-luvun puolessa välissä ja siihen aikaan nähden tarina on sijoittunu tulevaisuuteen: 70-luvun puoleenväliin.

En pysty kertomaan mikä tässä oli niin hyvää paljastamatta samalla olennaisia asioita tarinasta tai juonesta, mutta siis mielenkiintonen ja hyvin kuvattu ja omalla tavallaan jännä joskaan ei suoranaista kauhua, mutta ei kaikki kauhu aina oo automaattisesti hyvää..? Joo, suosittelen, ehkäpä jopa iästä riippumatta, mut ei nyt ihan lapsille kuitenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti