perjantai 31. heinäkuuta 2009

Stephen King - Julma leikki

Takakannessa sanotaan että tällä kertaa King menee liian pitkälle, aivan liian pitkälle. Jostain syystä tämä lause jäi mieleni sopukoihin lukiessani tätä teosta. Ensinnäkin luulin tarinan olevan aivan jotain muuta, kuin mitä se todellisuudessa oli. Toiseksi kesti toistasataa sivua ennen kuin tajusin edes miten se nainen oli kiinni siinä sängyssä ja lukemisen teki turhauttavaksi se etten sitä tajunnut ja jostain vesilasista jaksettiin jauhaa kolmattakymmenettä sivua. Mutta, käänteen teki se ahaa-elämys jolloin perusidea tuli selväksi. Olisi kai pitänyt aloittaa alusta niin olisi saanut enemmän irti koko tarinasta, mutta kuitenkin, nyt mielenkiintoni todella heräsi.

Tätä lukiessa tuntui kuin olisin kuristunut johonkin, klaustrofobikko kun olen. Ja luin kykenemättä päästämään kirjasta irti, koska se oikein loppuu, se piina ja kuristuksen tunne kurkussa. Eikä se siihen jäänyt kun piina loppui, oli vielä rutistettava loppuun.

Loppuyhteenvetona, nerokas ja valloittava, minulla ei ollut vaikeuksia lukea illalla tai yksin kotona, ei ollut niin kauhua herättävä kuin esimerkiksi Painajainen. Mutta nyt kun Kingin teoksia alkaa olla jo muutama luettuna huomaan että tyyli ja rakenne eivät ole kiveen hakattuja. King osaa olla monipuolinen, vaikka tarinoiden mukaansatempaisevuus ja nerokkuus ja erinomainen kirjoitustyyli säilyvät.

Voisin listata itselleni Kingin luetut teokset:

Naisen raivo
Carrie
Musta torni I: Revolverimies
Musta torni II: Kolme korttia pakasta
Musta torni III: Joutomaa
Musta torni IV: Velho
Kuoleman käytävä
Julma leikki
Painajainen

2 kommenttia:

  1. Harmi kun et heti tajunnut sitä sänkyjuttua.. (Olis jossain toisessa yhteydessä vähän epäilyttävän lause muuten:D) Hyvä kun säkin pidit Julmasta leikistä! Onko Painajainen pelottava, minkälainen se on? Oon ajatellut lukea sen, mutta en muista nähneeni sitä täällä kirjastossa..

    VastaaPoista
  2. Mä luin Painajaisen vuosia sitten keskellä päivää ja keskellä kesää, ja hytisin pelosta.. Että semmonen kirja.. Jahka pääset tänne niin tuolta yhestä sivukirjastosta ainakin löytyy, enkä usko että se kauheesti haittaa vaikka senkin lainaan sulle omasta collectionista, vaikka se ei alkuperäsesti oo meijän kirja.. mutta porukoilta hyllystä se löytyy, joka on siis ollu lainassa niillä jo sanotaan parikymmentä vuotta.. more or less.. Siinä on vampyyrejä, mut älä anna minkään Twilight-sumun sumentaa ennakkoluuloja.. Sekin on taattua Kingiä.

    VastaaPoista